Konkurs na najlepsza potrawę z wiśni

Projekt ,,Zdrowo na ludowo” dofinansowany został z programu Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowany przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce i Fundację Sztuki, Przygody i Przyjemności ARTS. Projekt polegał na promowaniu potraw regionalnych z uwzględnieniem zdrowego stylu życia.  Podczas imprezy ,,Wiśnióweczka” zostały przeprowadzone dwa konkursy kulinarne. Konkurs ,,Wiśniowskie niebo w gębie” miał na celu promocję potraw regionu i wypromowanie wiśni jako produktu regionalnego Gminy Wiśniowa, natomiast konkurs na ,,Najlepszą potrawę Beskidu Wyspowego” miał na celu promocję potraw z terenu Beskidu Wyspowego. W konkursach wzięły udział Koła Gospodyń Wiejskich z Terenu Gminy Wiśniowa. Potrawy oceniało jury  złożone z członków Stowarzyszenia TKM. Przepisy potraw konkursowych można znaleźć na naszej stronie internetowej w zakładce przepisy.

 

Leave A Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *