Składniki:
- 1 l serwatki
- 150 g kiełbasa zwyczajna
- 150 g kiełbasy wiejskiej
- 150 g boczku wędzonego
- 150 g korzenia chrzanu
- 6 jajek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Na oleju podsmażamy boczek pokrojony w kostkę oraz kiełbasę pokrojoną w plasterki. Gotowe przekładamy do miseczki ale bez oleju.
- Do garnka wlewamy serwatkę i podgrzewamy na małym ogniu.
- Chrzan obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do serwatki.
- Dorzucamy usmażony boczek z kiełbasą.
- Żółtko z 2 jajek rozcieramy, dodajemy trochę serwatki, mieszamy, wlewamy do zupy i gotujemy kilka minut.
- Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Do każdej podanej porcji zupy dodajemy po 1 pokrojonym jajku.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda